Forbrukerinformasjon

Varemerking

For å hjelpe forbrukerne med å ta bevisste valg har vi brukt merkeordninger på brød; Brødskala’n og Nøkkelhullet. Merkeordningene er et supplement til ingredienslisten og næringsdeklarasjonen.

Mester

Bakehuset Nord-Norge AS har Mesterbrevet. Dette gir kunden en ekstra trygghet i forhold til kvalitet og pålitelighet.

Brødskala

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Lyse brød kan være bakt med mye sammalt mel, og mørke brød kun med siktet mel. Merkeordningen “Brødskala’n” er utviklet for å gjøre det lettere å fastslå grovheten på brød. I dag anslår man at cirka halvparten av brødene som selges er merket med Brødskala’n.

Nøkkelhullet

Det kan være vanskelig å gjøre sunne matvalg, eksempelvis å vite hvilke brød som er sunnest. Nøkkelhullet er til for å gjøre det enkelt å finne sunnere mat i butikken.

Kortreistmat

Transport av mat er forbundet med utslipp av fossilt brensel. Jo kortere maten reiser jo mindre forurensning vil den gi i gjennom transport. Et annet aspekt ved å kjøpe lokalprodusert mat er at dette bidrar til å støtte lokale krefter og opprettholde det norske kulturlandskapet.

Gjenbrukspilene

Gjenbrukspilene betyr enten at produktet helt eller delvis er laget av resirkulert materiale, eller at produktet kan gjenvinnes. 

Gjenvinning

Dette symbolet viser at plasten kan gjenvinnes. Tallet i midten viser hvilken type plast produktet er laget av.

Allergi & intoleranse

Vi får mange henvendelser fra kunder som ønsker glutenfrie produkter og produkter for diabetikere og allergikere. Vi har stort sett lagt ut alle våre produkter med ingedienserliste der du kan lese innholdet. Vi har en målsetning å bli flinkere på området og satser på å tilby flere varer for denne gruppen.

Vi tar forbehold om innholdet, da det kan være spor av allergifremkallende stoffer i noen produksjonslinjer. Selv om vi har lagt ut ingedienserliste på våre produkter, vil vi anbefale at forbrukeren leser også på forpakningene.