Dette er ikke Norges nasjonalkake uten grunn!
Vi deler oss halvt om halvt; de av oss som kaller den «Verdens beste» og de som kaller den «Kvæfjordkake», men uansett har denne godbiten en usedvanlig sterk posisjon – både fordi den på sett og vis har et nordnorsk opphav, og fordi den av Nitimens lyttere er stemt frem til å være Norges nasjonalkake.
I Bakehuset Nord-Norge tilbereder vi den med den ærbødigheten den fortjener; bakt med marengsbunner og fylt med verdens beste vaniljekrem.
Ingredienser:
FLØTE, sukker, vann, EGG, HVETEMEL, MANDLER, MELK, fullherdet kokosolje, rapsolje, fortykningsmiddel (E 1442, E 460(ii)), fullherdet fett (raps og kokos), MELKEPULVER, hevemiddel (E 450i, E 500ii), kokosolje, salt, dekstrose, MYSEPULVER (MELK), emulgator (E 471, E 322 (solsikke)), konserveringsmiddel (E 202), gelatin (svin), glukosesirup, aroma, surhetsregulerende middel (E 330), modifisert stivelse, farge (E 160a)
Allergener:
Kan inneholde spor av valnøtt, hasselnøtt, soya, sesam og peanøtt.
Næringsinnhold per 100 gram:
Energi: 1500 kJ / 360 kcal
Fett: 22 g (herav mettet 12 g, enumettet 4,5 g, flerumettet 1,5 g)
Karbohydrat: 36 g (herav sukkerarter 26 g)
Kostfiber: 1,5 g
Protein: 5 g
Salt: 0,19 g
Vekt:
650 g
Dimensjon:
10 x 21
Oppbevaring:
Kjølig; fra +1 til +4 grader.