Urkornbrød

Møt siste tilskudd i brødfamilien vår. Urkorn. Et rent speltbrød.

Hva er urkorn?

Det kornet som dyrkes i dag er utviklet gjennom mange hundre år for å gi best mulig avlinger, og dagens hvete er den kornsorten som regnes å ha størst avvik fra det opprinnelige kornet. På den andre siden har man urkorn. Urkorn er en samlebetegnelse på gamle kornarter som i liten grad er modifisert for å passe til moderne produksjonsmetoder. Spelt er i dag det mest kjente og mest brukte urkornet. Andre typer urkorn er emmer, landhvete, nakenbygg og svedjerug.

 

Ingredienser:

Vann, SPELTMEL, sammalt SPELT (11,2%), HAVREGRYN (7,1%), brune linfrø, solsikkekjerner, maltede SPELTKJERNER, salt, HAVREMEL (1,0%), surdeig av SPELT, sukrose, maltet SPELTMEL karamell, fullformalt BYGG (0,4%), glukose, fruktose, gjær, grov SPELTMALT, melbehandlingsmiddel (E 300), HVETEMEL, enzym (amylase), enzym (lipase), starterkultur, enzym (xylanase)

 

Allergener:

Produktet kan inneholde spor av egg, sesam.

 

Grovhet:

41 %

 

Vekt:

770 g

 

Næringsinnhold pr 100 g: 

Energi: 882 kJ / 213  kcal

Fett: 5 g (hvorav mettede fettsyrer 0,7 g)

Karbohydrat: 31 g (herav sukkerarter 1 g)

Kostfiber: 4,6 g

Protein: 8,3 g

Salt: 1,1 g