Møt siste tilskudd i brødfamilien vår. Urkorn. Et rent speltbrød.
Hva er urkorn?
Det kornet som dyrkes i dag er utviklet gjennom mange hundre år for å gi best mulig avlinger, og dagens hvete er den kornsorten som regnes å ha størst avvik fra det opprinnelige kornet. På den andre siden har man urkorn. Urkorn er en samlebetegnelse på gamle kornarter som i liten grad er modifisert for å passe til moderne produksjonsmetoder. Spelt er i dag det mest kjente og mest brukte urkornet. Andre typer urkorn er emmer, landhvete, nakenbygg og svedjerug.
Ingredienser:
Vann, SPELTMEL, sammalt SPELT (11,2%), HAVREGRYN (7,1%), brune linfrø, solsikkekjerner, maltede SPELTKJERNER, salt, HAVREMEL (1,0%), surdeig av SPELT, sukrose, maltet SPELTMEL karamell, fullformalt BYGG (0,4%), glukose, fruktose, gjær, grov SPELTMALT, melbehandlingsmiddel (E 300), HVETEMEL, enzym (amylase), enzym (lipase), starterkultur, enzym (xylanase)
Allergener:
Produktet kan inneholde spor av egg, sesam.
Grovhet:
41 %
Vekt:
770 g
Næringsinnhold pr 100 g:
Energi: 882 kJ / 213 kcal
Fett: 5 g (hvorav mettede fettsyrer 0,7 g)
Karbohydrat: 31 g (herav sukkerarter 1 g)
Kostfiber: 4,6 g
Protein: 8,3 g
Salt: 1,1 g