Landgang GROV

 

Hvis du reiser utenfor Nord-Norge vil de fleste muligens dra på smilebåndet av begrepet «landgang», denne nordnorske varianten av baguette. «Landgangen» ble i sin tid utviklet av Asbjørn Hansen, mannen som etablerte Bakehuset. Det var en baguette ferdig til servering; smurt og fylt med ost og skinke. Mange ønsket den oppvarmet, gjerne i mikrobølgeovn, og senere har den vunnet seg nye venner som har fått smaken på den oppvarmede varianten som i tillegg er blitt presset i stekejern, og dermed har fått en ekstra sprø skorpe.

I dag er det ikke bare ost og skinke som benyttes som fyll i landgangene. De kan fylles på uendelig mange måter – avhengig av smak og behag.

 

Ingredienser:

HVETEMEL, vann, sammalt HVETE, salt, tørrgjær, HVETEGLUTEN, vegetabilsk fett og olje (fullherdet rapsolje, rapsolje, kokos) , rapsolje, sukker, emulgator (E 472e, E 471), melbehandlingsmiddel (E 300), enzym, aroma

 

Allergener:

Produktet kan inneholde spor av nøtter, sesam, egg og soya.

 

Grovhet:

32,89 %.

 

 

Næringsinnhold pr 100 g: 

Energi: 1000 kJ / 240  kcal

Fett: 2 g (herav mettet 0,5 g, enumettet 0,4 g, flerumettet 0,5 g)

Karbohydrat: 43 g (herav sukkerarter 1 g)

Kostfiber: 3,9 g

Protein: 9,5 g

Salt: 0,88 g

 

Vekt:

140 g