Landgang FIN

Hvis du reiser utenfor Nord-Norge vil de fleste muligens dra på smilebåndet av begrepet «landgang», denne nordnorske varianten av baguette. «Landgangen» ble i sin tid utviklet av Asbjørn Hansen, mannen som etablerte Bakehuset. Det var en baguette ferdig til servering; smurt og fylt med ost og skinke. Mange ønsket den oppvarmet, gjerne i mikrobølgeovn, og senere har den vunnet seg nye venner som har fått smaken på den oppvarmede varianten som i tillegg er blitt presset i stekejern, og dermed har fått en ekstra sprø skorpe.

I dag er det ikke bare ost og skinke som benyttes som fyll i landgangene. De kan fylles på uendelig mange måter – avhengig av smak og behag.

 

Ingredienser:

HVETEMEL, vann, tørrgjær, salt, HVETEGLUTEN, vegetabilsk fett og olje (fullherdet rapsolje, rapsolje, kokos) , rapsolje, sukker, emulgator (E 472e, E 471), melbehandlingsmiddel (E 300), enzym, aroma.

 

Allergener:

Produktet kan inneholde spor av nøtter, egg, sesam og soya.

 

 

Næringsinnhold pr 100 g:

Energi: 1050 kJ / 240  kcal

Fett: 2 g (herav mettet 0,5 g, enumettet 0,3 g, flerumettet 0,5 g)

Karbohydrat: 45 g (herav sukkerarter 1,5 g)

Kostfiber: 2,2 g

Protein: 10 g

Salt: 0,87 g

 

Produktet inneholder 0% fullkorn som tilsvarer 0% av tørrvekten.

 

Vekt:

160 g