Grønn spelt er spelt som høstes halvmoden. De grønne kornene tørkes over bøketrerøyk og får unik smak og aroma med innslag av nøtter og røyk. En kombinasjon av grønn spelt og vanlig spelt gir perfekt harmoni, og saftig og smakfullt bakverk med god holdbarhet.
Umoden spelt oppstod på 1700-tallet som en konsekvens av lange tørkeperioder og våte, kalde somrer. Før avlingene ble ødelagt høstet bøndene den halvmodne spelten, og lot den tørkes og røykes for å berge avlingen.
I dag tørkes grønn spelt i moderne anlegg, og vendes automatisk for å sikre jevn tørking. Tradisjonen med å tørke over røyk fra bøketre består, og også litt av det tradisjonelle håndverket, med regelmessig opptenning og vedfyring som fortsatt gjøres for hånd.
Ingredienser:
Vann, SPELTMEL, sammalt SPELT (16,8%), solsikkekjerner, SPELTFLAK (3,6%), brune linfrø, HAVREGRYN (2,3%), grovmalt umoden spelt fullkorn, maltede SPELTKJERNER, umoden spelt fullkornsmel, BYGGMALTEKSTRAKT, salt, HAVREMEL (1,1%), surdeig av SPELT, sukker, maltet SPELTMEL karamell, fullformalt BYGG (0,5%), gjær, tørket fullkornssurdeig (umoden spelt), HVETEGLUTEN, HVETEMEL, emulgator (E 472e, E 471, E 491), tørket surdeig av HVETE, fortykningsmiddel (E 412), grov SPELTMALT, melbehandlingsmiddel (E 300), enzym, eplefiber, kaldpresset rapsolje, surhetsregulerende middel (E 340, E 341, E 450), BYGGMALT, antioksidant (E 300), enzym (amylase, hemicellulase), starterkultur.
Allergener:
Produktet kan inneholde spor av egg og sesam.
Grovhet:
55 %.
Næringsinnhold pr 100 g:
Energi: 903 kJ / 215 kcal
Fett: 4,2 g ( herav mettet 0,7 g, enumettet 1,1 g, flerumettet 1,8 g)
Karbohydrat: 32,9 g (herav sukkerarter 2,4 g)
Kostfiber: 5,2 g
Protein: 8,6 g
Salt: 1,1 g
Vekt:
770 g
Egnet for dypfrysing:
For best resultat bør produktet fryses på kjøpsdagen. Bør bare fryses en gang.
Emballasje
Våre brødposer er 100 % resirkulerbare.
Last ned høyoppløselige bilder