Berlinerbolle med vanilje

Berlinerbollen er en klassisk smultbolle, som helt siden 1950/1960-tallet har hatt en helt speiell posisjon i Tromsø: Som «solbolle», brukt for å markere og feire solas tilbakekomst etter mørketida. På 1970-tallet fikk den klassiske varianten selskap av en ny variant, med kjerne av bringebærsyltetøy og melisglasur på toppen.

På 1990-tallet ble «familien» utvidet med ytterligere et medlem som raskt utviklet seg til å bli en favoritt: Med kjerne av vaniljekrem og overstrødd med melis. Nam-nam!

 

Ingredienser:

Vann, HVETEMEL, sukker, melis, EGG, fullherdet kokosolje, rapsolje, emulgator (E 471, E 472e), fortykningsmiddel (E 1442, E 460(ii)), MELKEPULVER, tørrgjær, salt, bakepulver (E 450, E 500), enzym, farge (E 160a), konserveringsmiddel (E 202), aroma, surhetsregulerende middel (E 330).

 

Allergener:

Produktet kan inneholde spor av nøtter, sesam og soya.

 

Næringsdeklarasjon pr 100 g:

Energi: 1200 kJ / 290  kcal

Fett: 7,5 g (herav mettet 4 g, enumettet 0,5 g, flerumettet 0,2 g)

Karbohydrat: 49 g (herav sukkerarter: 18 g)

Kostfiber: 0,6 g

Protein: 6 g

Salt: 0,72 g

 

Fyll:

Vaniljekrem.

 

Dekor:

Melisstrø.

 

Vekt:

80 g