Berlinerbollen er en klassisk smultbolle, som helt siden 1950/1960-tallet har hatt en helt speiell posisjon i Tromsø: Som «solbolle», brukt for å markere og feire solas tilbakekomst etter mørketida. På 1970-tallet fikk den klassiske varianten selskap av en ny variant, med kjerne av bringebærsyltetøy og melisglasur på toppen.
På 1990-tallet ble «familien» utvidet med ytterligere et medlem som raskt utviklet seg til å bli en favoritt: Med kjerne av vaniljekrem og overstrødd med melis. Nam-nam!
Ingredienser:
Vann, HVETEMEL, sukker, melis, EGG, fullherdet kokosolje, rapsolje, emulgator (E 471, E 472e), fortykningsmiddel (E 1442, E 460(ii)), MELKEPULVER, tørrgjær, salt, bakepulver (E 450, E 500), enzym, farge (E 160a), konserveringsmiddel (E 202), aroma, surhetsregulerende middel (E 330).
Allergener:
Produktet kan inneholde spor av nøtter, sesam og soya.
Næringsdeklarasjon pr 100 g:
Energi: 1200 kJ / 290 kcal
Fett: 7,5 g (herav mettet 4 g, enumettet 0,5 g, flerumettet 0,2 g)
Karbohydrat: 49 g (herav sukkerarter: 18 g)
Kostfiber: 0,6 g
Protein: 6 g
Salt: 0,72 g
Fyll:
Vaniljekrem.
Dekor:
Melisstrø.
Vekt:
80 g