Berlinerbollen er en klassisk smultbolle, som helt siden 1950/1960-tallet har hatt en helt speiell posisjon i Tromsø: Som «solbolle», brukt for å markere og feire solas tilbakekomst etter mørketida.
På 1970-tallet fikk den klassiske varianten selskap av en ny variant, som rakst ble en favoritt blant publikum: Med kjerne av bringebærsyltetøy og med melisglasur på toppen. Nam-nam!
Ingredienser:
HVETEMEL, sukker, vann, bringebær, EGG, rapsolje, emulgator (E 471, E 472e), tørrgjær, salt, glukosesirup, bakepulver (E 450, E 500), enzym, fortykningsmiddel (E 440), farge (E 160a, E 171), surhetsregulerende middel (E 330), konserveringsmiddel (E 202), aroma (vanillin), stabilisator (E 415).
Allergener:
Produktet kan inneholdespor av nøtter, sesam og soya.
Næringsinnhold per 100 gram:
Energi: 1200 kJ / 290 kcal
Fett: 5 g (herav mettet 1 g, enumettet 0,5 g, flerumettet 0,2 g)
Karbohydrater: 54 g (herav sukkerarter 26 g)
Kostfiber: 0,9 g
Protein: 6,5 g
Salt: 0,64 g
Fyll:
Syltetøy
Dekor:
Melisglasur.
Vekt:
80 g