Berlinerbolle med sukker

Den klassiske og opprinnelige berlinerbollen, kokt i smult og overstrødd med sukker. Den er kjent fra det meste av verden, men har hatt en helt særegen posisjon i Tromsø, der den i generasjoner har vært omtalt som «solbolle»; brukt for å feire solas tilbakekomst etter mørketida.

 

Ingredienser:

HVETEMEL, vann, sukker, EGG, rapsolje, emulgator (E 471, E 472e), tørrgjær, salt, bakepulver (E 450, E 500), enzym, farge (E 160a)

 

Allergener:

Produktet kan inneholde spor av nøtter, sesam og soya.

 

Næringshinnhold per 100 gr:

Energi: 1350 kJ / 320 kcal

Fett: 6 g (herav mettet 1,5 g, enumettet 0,5 g, flerumettet 0,2 g)

Karbohydrat: 57 g (herav sukkerarter 20 g)

Kostfiber: 0,0 g

Protein: 9 g

Salt: 0,86 g

 

Fyll:

Ingen

 

Dekor:

Sukker

 

Vekt:

80 g