Leveringssikkerhet

Bakehuset Nord-Norge har en klar ambisjon: Å levere ferske brødvarer hver eneste dag til alle i Nord-Norge, fra Lofoten til Svalbard.

Utfordringen er skyhøy – i en landsdel med voldsomme avstander, og med klima- og værforhold som kan føre til stengte veier på kort varsel.

Men slik gjøres det:

■ Bakehuset Nord-Norge har et sterkt distribusjonssystem, med dyktige og erfarne sjåfører som hver dag bringer varene ut i butikkene. Mange av leveringsrutene er svært lange. Den aller lengste strekker seg over store deler av Finnmarksvidda, 52 mil hver natt. Totalt tilbakelegger varebiler med brødvarer fra Bakehuset Nord-Norge 650 mil hver eneste virkedag. I løpet av et år med 307 arbeidsdager blir dette nærmere to millioner kilometer. Til sammenlikning: Avstanden mellom jorda og månen er 384.400 km…

■ Samhandling mellom avdelingene er den andre nøkkelfaktoren. For av og til skjer det at de faste kjørerutene er stengt, eller at ett av bakeriene opplever teknisk svikt. Hvis bakeriet i Tromsø får problemer med en ovn, vil ikke kundene merke dette, fordi varene vil bli levert av bakeriet på Finnsnes, akkurat som Hammerfest og Alta har lang erfaring i å overlappe hverandre.