I lang tid har vi testet og prøvebakt vårt nye speltbrød som har fått navnet Urkorn.

Møt siste tilskudd i brødfamilien vår

Fra 9. mars lanseres brødet fra våre bakerier i Nord-Norge.

Urkorn er et mellomgrovt brød (41% grovt). Det er bakt i form og vi baker det bare med speltmel. Brødet har svært god holdbarhet, og oppleves som ferskt etter flere dager på kjøkkenbenken. Vi anbefaler å oppbevare brødet i papirposen, eller rett og slett bare pakket inn i et kjøkkenhåndkle. På denne måten får man en sprø skorpe som bevarer brødet saftig over flere dager. Brødet egner seg også godt for frys.

Se etter Urkorn i din nærmeste dagligvare!

Hva er urkorn?

Det kornet som dyrkes i dag er utviklet gjennom mange hundre år for å gi best mulig avlinger, og dagens hvete er den kornsorten som regnes å ha størst avvik fra det opprinnelige kornet. På den andre siden har man urkorn. Urkorn er en samlebetegnelse på gamle kornarter som i liten grad er modifisert for å passe til moderne produksjonsmetoder. Spelt er i dag det mest kjente og mest brukte urkornet. Andre typer urkorn er emmer, landhvete, nakenbygg og svedjerug.

Spelt

Speltmel brukes i dag mer og mer til baking, og har de siste årene fått en sterk posisjon i det norske brødmarkedet. Speltmel gir et luftig og godt bakverk med en nøtteaktig smak, som mange setter pris på. Spelt har en svakere glutensturktur enn vanlig hvete, og mange som har utfordringer med fordøyelse opplever å tåle dette bedre enn vanlig hvete. Spelt er imidlertid ikke et alternativ for mennesker med cøliaki.

Urkornbrød, fra Bakehuset Nord-Norge

Urkornbrød, fra Bakehuset Nord-Norge