Blant landets fremste matprodusenter

Bakehuset Nord-Norge ble tildelt Hederlig omtale i kåringen av Årets mat- og drikkeprodusent.

NHO-prisen «Årets mat- og drikkeprodusent» gis til en bedrift som produserer i Norge, og som det siste året har utmerket seg innenfor områdene; bedriftskultur, innovasjon/produktutvikling, markedsføring/kommunikasjon, kompetanse eller miljø.

Prisen for 2016 gikk til slutt til Lerum AS, og ble utdelt under NHO Mat og Drikkes årskonferanse. Prisen ble overrakt av statsråd Jon Georg Dale. Mange gode kandidater har vært foreslått til årets pris, og juryen vurderte til sammen ni bedrifter. Blant dem var Bakehuset Nord-Norge, som var med helt inn i «finalen», men endte opp med Hederlig omtale sammen med Kavli, Q-meieriene og Norgesmøllene.

Slik ble Bakehuset omtalt i konkurransen:

«Bakehuset har kjøpt opp flere bedrifter gjennom årene. Oppkjøpene resulterte i en bedrift med store avstander mellom avdelinger som hadde forskjellige kulturer. Bakehuset har i de senere år jobbet med å danne en felles bedriftskultur der alle ansatte skal kjenne bedriftens verdigrunnlag som består av respekt, ærlighet, kvalitet, omsorg og nøyaktighet. Bedriften har opplevd brann og holdt på å miste mange arbeidsplasser, men alle ansatte tok et krafttak som ingen kunne forventet. Det berget både bedriften og arbeidsplassene. Bakehuset Nord-Norge AS jobber for tiden med prestasjonskulturen i bedriften, og ønsker å bli mer nøyaktig i sine leveranser.»

– Med denne prisen ønsker NHO Mat og Drikke å synliggjøre de gode eksemplene og inspirere til utvikling av mat- og drikkeproduksjon her til lands, sa administrerende direktør i NHO Mat og Drikke, Petter Haas Brubakk til bakeri.net etter prisutdelingen.

– Vi snakker om Norges største landbaserte industri med rundt 50.000 ansatte, 2.500 bedrifter og 160 milliarder i omsetning. Den fortjener å bli satt pris på, og det er viktig for Norge at denne industrien stadig utvikler seg, sa Brubakk.